Historien om Beriksson

Beriksson är ett familjeföretag som distribuerar gourmetprodukter till Sverige och delar av Norden. Vi har fått en pratstund med ägaren, 69-åriga Benny Eriksson, som berättar om resan från starten till där de befinner sig idag.

Där det började

Benny föddes i tätorten Åsa i Kungsbacka Kommun, Hallands län. År 1976 flyttade han till Trollhättan och jobbade som lärare. 6 år senare startade Benny slusscaféet tillsammans med en god vän och även företaget Gillbergs.

Åren gick och Benny ville vidare i livet, så 2005 reste han till Italien och fick en idé om att importera choklad från landet. Han inledde verksamheten i sitt garage men insåg snart att det var för litet, när han fick sin första stora order från Volvo Brandt. Han bestämde sig då för att leta lokal och fick napp på Hojum, som han direkt uppfattade som ett familjärt och trevligt område.

Beriksson idag

Idag jobbar Benny, hans fru och deras tre barn Marcus, Linda och Erica i bolaget. De har dessutom tre ytterligare anställda vid namn Josefin, Magnus och Johan. Benny förklarar att han vill ha känslan av "La familia", i italenisk manér. Det är viktigt att ha kul på jobbet, säger Benny med ett leende på läpparna. Han tror att familjens olika personligheter är en av anledningarna till att det fungerar så bra att arbeta tillsammans.

Blickar framåt

Även om Benny har varit med om en tuff sjukdom så blickar han framåt och vill alltid ge den högsta kvalitén på sina produkter. Benny berättar också om hur noga de är med sina val av leverantörer att samabeta med. De letar varsamt efter duktiga producenter och kan i dagsläget erbjuda bland annat:

För att nå ut till present-, design- och blomsterbutiker så står de ofta på olika mässor, bland annat Vinmässan, Whiskeymässan och Formex. Benny menar att det är kul att finnas på olika ställen, och namnger Hotell Avalon som en viktig partner. Beriksson vill helt enkelt finnas på restauranger och butiker som brinner för ett hälsosamt liv, där alla kan äta god mat av hög kvalité.

Bennys mål är att bara jobba 4 dagar i veckan, då han har en bondgård hemma att hantera på sin lediga tid. Intervjun avslutas med ett viktigt budksap; "Pengar inte är allt, familjen är viktigast".

Benny Eriksson

Berikssons lager

Berikssons produkthylla

Berikssons produkt